Bosscherwaarden ontzanding / slibstort effect op jachthaven ??

bosscherwaardenDe kranten staan de laatste tijd vol over de voor-en tegens van het ontzanden en slibstort van de Bosscherwaarden.
Als jachthaven Rijn en Lek hoefden we daar geen mening over te hebben. Niets is minder waar.
Op 27 januari 2015  kwam in een commissievergadering van de Gemeenteraad het onderwerp aan de orde. Het College vroeg toestemming om nu verder gaan met het proces en in oktober 2015 een besluit te nemen over wel/niet ontzanden/slibstort van de Bosscherwaarden.
Wat blijkt:  met al het geld dat wordt verdiend aan de ontzanding en slibstort wil men mogelijk de Visie Rivierfront gaan realiseren en daarmee de Lunenburgerwaard incl. Gravenbol gaan veranderen.

Wat gaat dat voor ons betekenen ?? Krijgen we dan minder vaarwater ?? Wat zijn de werkelijke plannen?? Wie heeft welke plannen ?? Zijn er alternatieven ??
Allemaal vragen waar we nu geen antwoord op krijgen. Het is duidelijk dat we ons moeten gaan mengen in de discussie rond de Bosscherwaarden.
Als er leden zijn, die hier meer over weten of een duidelijk standpunt hierover hebben, dan is het zaak dit met elkaar te delen.

Voorzitter