Herfstcup 2018


Programma
Tarieven
Inschrijven                                   (formulieren)
Motorboottocht
Zeilwedstrijd
Klasse
Startprocedure
Vaargebied
Tijdrit
SW
Overnachting
Captains diner, schippersbal en ontbijt
Bemanningsbank
Voorbereiding
Wilt u helpen

Nieuwsbrief 1               Nieuwsbrief 2              Nieuwsbrief 3              

Programma
Programma:

Zaterdag 6 oktober:

12:30 uur: Palaver in De Ark van WSV Rijn en Lek
12:30 uur: Palaver in de ark van w.v. Maurik
14:00 uur: Eerste start op de recreatieplas Eiland van Maurik
Direct na finish laatste schip: tweede start
Tijdens finish tweede wedstrijd start tijdrit
17:00 – 18:00 uur: Aankomst deelnemers bij WSV Rijn en Lek
18:00 tot 19:00 uur: Bijeenkomst in De Ark
19:00 tot 20:00 uur: Captains diner bereid door Richard Heres
20:00 tot 24:00 uur: Schippersbal met muziek verzorgd door Bekkie-af

Zondag 7 oktober:

09:00 uur: ontbijt in De Ark
10:30 uur: palaver in De Ark van WSV Rijn en Lek
11:00 uur: Start Motorboot tocht
11:30 uur: eerste start voor de jachthaven
13:30 uur: tweede start
16:00 uur: prijsuitreiking

 

(naar boven)

Tarieven
Tarieven
Tarieven:

Wij zijn genoodzaakt inschrijfgeld te vragen. Dit om de te maken kosten te compenseren. De volgende tarieven zijn vastgesteld:

Klasse

tarief
voorinschrijven

tarief op
wedstrijdddag
Kajuit en open klasse hele weekend 10 euro 12 euro
Kajuit en open klasse één dag 6 euro 7 euro
Motorboottocht (alleen zondag) 4 euro 5 euro
Captains diner (zaterdag avond) 9 euro p.p. niet mogelijk
Ontbijt (zondag morgen) 5 euro p.p. niet mogelijk

(naar boven)

Inschrijven
Inschrijven:

Vooraf inschrijven is mogelijk vanaf zondag 24 augustus op de website. Deze sluit op zondag 30 september om 23:59 uur. Voor de zeilwedstrijd en motorboottocht is het nog mogelijk u in te schrijven op de wedstrijddag zelf kort voor het palaver. Voor het Captains Diner en ontbijt is het niet mogelijk om in te schrijven op de dag zelf!

Omdat elk onderdeel (wedstrijd, eten, bemanningsbank) verschillende deel-commissies kent is het nodig dat u per onderdeel een inschrijfformulier invult.

(naar boven)

motorboottocht
Motorboottocht:

Ook dit jaar is er weer zondag na het ontbijt een motorboottocht. Het succes van 2017 te overtreffen wordt lastig. Toch doen we er weer alles aan het weer net zo gezellig te maken.  Terugkomst WSV Rijn en Lek omstreeks 15:00 uur.

Controlepost motorboottocht

(naar boven)

Zeilwedstrijd
Zeilwedstrijden
Klasse
Klassen:

Er is een totaal weekend klassement voor open boten en kajuitboten. Afhankelijk van de inschrijvingen kunnen er meerdere klassen gemaakt worden. Van de vier wedstrijden plus de tijdrit (in totaal 5) wordt het slechtste resultaat verwijderd. Een wedstrijd wel gestart, maar niet gefinisht wordt gezien als laatste plaats. Wedstrijd niet gestart laatste plaats + 1.

Er zijn in 2018 helaas geen aparte wedstrijden voor de jeugd.

(naar boven)

Startprocedure
Startprocedure:

startschip

Het startsein wordt gegeven vanaf het startschip. De startlijn wordt aangegeven tussen het startschip en een boei in het water. De startrichting is zoveel mogelijk tegen de wind in. Mogelijk moet u als eerste boei B ronden. Dit wordt dan aangegeven op de banenkaart en u vindt deze boei bovenwinds van de startlijn. Eén minuut voor het 5 minuten sein voor de kajuitklasse wordt er een attentiesein gegeven middels een hoorn. Tijdens het 5 minuten sein klinkt er opnieuw een hoorn. Daarna wordt er elke minuut een bal verwijderd. Tijdens het startsein klinkt opnieuw een hoorn en wordt de laatste bal verwijderd. Dit sein is tevens het 5 minuten sein voor de open klasse. Ook daarna wordt er opnieuw elke minuut een bal verwijderd. Tijdens het startsein voor de open boten wordt de laatste bal verwijderd en klinkt de hoorn.

De te varen baan wordt vooraf aangegeven tijdens het palaver of vanuit de volgboot. Heeft u marifoon aan boord, luister dan tijdens de start uit op VHF 88.

(naar boven)

Vaargebied

Vaargebied:
Op zaterdag worden de twee wedstrijden gevaren op recreatieplas Eiland van Maurik.

Recreatieplas Maurik
recreatieplas Eiland van Maurik

De baan wordt uitgezet over meerdere plassen waar diverse eilanden en boeien gerond moeten worden. Daarbij komen mooie rakken voor op de grotere plassen maar ook kruisen in de nauwe doorgangen tussen de verschillende plassen.

De tijdrit wordt gevaren op de Neder-Rijn tussen het eiland van Maurik en de dode rivierarm van Wijk bij Duurstede.
Zondag zullen de wedstrijden gevaren worden op de oude rivierarm en Gravenbol bij Wijk bij Duurstede.

Recreactieplan Gravenbol
recreatieplas de Gravenbol aan de dode rivierarm

(naar boven)

Tijdrit

Tijdrit:

Op zaterdag is de finish van de tweede wedstrijd tevens de start van de tijdrit, hierdoor is er  geen tijdsverlies bij de start. Ook is er een grotere kans dat u vrij vaart van de concurrerende schepen. Uw taak is dan zo snel mogelijk naar de Finish in Wijk bij Duurstede te zeilen. De uitslag van deze wedstrijd – door ons tijdrit genoemd – kan verrassend zijn!

Start, parcours en finish tijdrit:

Na finish van de tweede wedstrijd in Maurik vaart u gelijk door naar de rivier. Vanaf daar met de stroom mee naar Wijk bij Duurstede waar u de dode arm opvaart. Voor de ark van WSV Rijn en Lek wordt middels twee vlaggen de finish van de tijdrit aangegeven. Na het geluidsein bent u gefinisht.

(naar boven)

SW

SW:

Om alle schepen snel of langzaam een eerlijke kans te geven gebruiken wij het systeem Snelheidsfactor Wedstrijdzeilen afgekort SW. Hoe lager getal hoe sneller de boot zal moeten kunnen zeilen. Een boot met een hoger getal mag langer over de baan doen en kan daarmee toch winnen.

Voorbeeld: Boot 1 heeft een SW factor van 100 en zeilt over één wedstrijd 100 minuten. Boot 2 heeft een SW factor van 115.  Wanneer boot 2 binnen de 115 minuten de zelfde baan weet te varen wint boot 2 van boot 1.

(naar boven)

Overnachting
Overnachten van zaterdag op zondag:

Wanneer u geen ligplaats heeft bij WSV Rijn en Lek dan kunt u gebruik maken van een gratis overnachting aan de E-steiger. De E-steiger is de binnenste steiger aan de oostkant van de haven. U kunt de boot aan de zuidzijde in langs richting vastmaken.

Wek-service

(naar boven)

Eten

Captainsdiner, schippersbal en ontbijt:

Zaterdag middag begint om 16.00 uur in De Ark een gezellige borrel. Om 19.00 uur wordt het Captainsdiner uitgeserveerd bestaand uit:

  • Boerenkool met worst
  • Kapucijners in peperpiccalillysaus met spek, knoflook
  • Runderdraadjesvlees in jus, augurken, zilveruitjes en mosterd

Op het inschrijfformulier op de website kunt u zich hiervoor opgeven.

Om 20:00 uur begint Bekkie-af te spelen.

 

Zondag morgen is er om 09.00 uur ontbijt in De Ark.

Op het inschrijfformulier op de website kunt u zich hiervoor opgeven.

(naar boven)

Bemanningsbank

Bemanningsbank:

Er wordt op dit moment een ‘bemanningsbank’ opgezet, waar opstappers op zoek kunnen naar boten, en schippers kunnen zoeken naar opstappers. Bij de inschrijfformulieren op de website kunt u zich aanmelden als schipper of opstapper. De organisatie gaat na uw aanmelding op zoek naar een geschikte ‘match’.

(naar boven)

Voorbereiding

Voorbereiding

We bieden u de mogelijkheid om goed voorbereid aan de start van de Herfstcup te verschijnen! Bij voldoende belangstelling is er op zaterdag  8 – 15 en 22 september wedstrijdtraining tussen 15.30 en 17.30 uur. Strak een boei ronden, gecontroleerd gijpen en op tijd starten zijn dingen die naast veel gezelligheid aan bod komen. Denkt u: leuk ik doe mee, stuur dan voor 31 augustus een email naar  met daarbij uw gegevens en welke zaterdag u mogelijk niet kunt. Daarnaast zijn er nog zeilwedstrijden op zondag 23 september in Culemborg en Maurik voor de laatste voorbereiding op de Herfstcup.

(naar boven)

Wilt u mee helpen?

Wilt u meehelpen?

Om van dit evenement een succes te maken hebben we vrijwilligers nodig. Bent u niet in de gelegenheid om mee te varen en lijkt u het leuk dit evenement van dichtbij mee te maken meldt u zich dan aan als vrijwilliger. Tijdens opbouwen, op het startschip, of als rescue in de volgboot kunt u een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de organisatie. Beschikbaar? Stuur een email naar of bel Vincent Groenen tel. 0343 561940.

 

Laatste nieuws:
Kijk regelmatig op deze website voor het laatste nieuws en heeft u facebook? Like dan onze Herfstcup-pagina!

Nog vragen:
Stuur een email naar: of bel: 0343 561940.

(naar boven)