Herfstcup 2019

Programma
Tarieven
Inschrijven                                   (formulieren)
Motorboottocht
Zeilwedstrijd
Klasse
Startprocedure
Vaargebied
Tijdrit
SW
Overnachting
Captains diner, schippersbal en ontbijt
Bemanningsbank
Wilt u helpen

                  *** Nieuwsbrief nr 1  ***             *** Nieuwsbrief nr 2***

*

Programma

Zaterdag 5 oktober:

12:30 uur:     palaver in De Ark van WSV Rijn en Lek
12:30 uur:     palaver in de ark van W.V. Maurik
14:00 uur:     eerste start op de recreatieplas Eiland van Maurik
Direct na finish laatste schip: tweede start
Tijdens finish tweede wedstrijd start tijdrit
17:00 tot 18:00 uur:    aankomst deelnemers bij WSV Rijn en Lek
18:00 tot 19:00 uur:    samenzijn in De Ark
19:00 tot 20:00 uur:    captains diner bereid door Richard Heres
20:00 tot 24:00 uur:    schippersbal met muziek van The Vaults samen met                                             DJ Anton

Zondag 6 oktober:

09:00 uur:     ontbijt in De Ark
10:30 uur:     palaver in De Ark van WSV Rijn en Lek
11:00 uur:     start Motorboot tocht
11:30 uur:     eerste start zeilwedstrijden voor de jachthaven
13:30 uur:     tweede start zeilwedstrijden
15:00 uur:     terugkomst motorboottocht
16:00 uur:     prijsuitreiking

(naar boven)

*

Tarieven

Wij zijn genoodzaakt inschrijfgeld te vragen. Dit om de te maken kosten te compenseren. De volgende tarieven zijn vastgesteld:

Klasse

tarief
voorinschrijven

tarief op
wedstrijdddag

Kajuit en open klasse hele weekend

10 euro

12 euro

Kajuit en open klasse één dag

6 euro

7 euro

Motorboottocht (alleen zondag)

3 euro p.p.

4 euro p.p.

Captains diner (zaterdag avond)

10 euro p.p.

niet mogelijk

Ontbijt (zondag morgen)

5 euro p.p.

niet mogelijk

(naar boven)

*

Inschrijven

Vooraf inschrijven is mogelijk vanaf zondag 25 augustus op de website. Deze sluit op zondag 29 september om 23:59 uur. Voor de zeilwedstrijd en motorboottocht is het nog mogelijk u in te schrijven op de wedstrijddag zelf kort voor het palaver. Voor het Captains Diner en ontbijt is het niet mogelijk om in te schrijven op de dag zelf!

Omdat elk onderdeel (wedstrijd, eten, bemanningsbank) verschillende deel-commissies kent is het nodig dat u per onderdeel een inschrijfformulier invult.

 

(naar boven)


*

Motorboottocht

Ook dit jaar is er weer zondag na het ontbijt een motorboottocht. Wij zetten alles in het werk om deze tocht net zo leuk te maken als in 2017 en 2018. Dit jaar is het een echte puzzeltocht! Als u de opdrachten goed oplost vindt u coördinaten, waarmee u uw reis kunt uitstippelen naar het eindpunt. Hoe meer mensen aan boord, hoe groter de kans dat u de best pittige opdrachten kunt oplossen. Misschien komt de naam van uw schip wel op de fel begeerde wisseltrofee. De tocht zal een uur of vier duren. Zorg dus voor voldoende brandstof aan boord. Terugkomst WSV Rijn en Lek omstreeks 15:00 uur.

(naar boven)

*

Zeilwedstrijden

*
Klassen

Er is een totaal weekend klassement voor open boten en kajuitboten. Afhankelijk van de inschrijvingen kunnen er meerdere klassen gemaakt worden. Van de vier wedstrijden plus de tijdrit (in totaal 5) wordt het slechtste resultaat verwijderd. Een wedstrijd wel gestart, maar niet gefinisht wordt gezien als laatste plaats. Wedstrijd niet gestart laatste plaats + 1.

Helaas zijn er geen jeugdwedstrijden tijden de Herfstcup.

(naar boven)

*

Startprocedure

Het startsein wordt gegeven vanaf het startschip.

De startlijn wordt aangegeven tussen het startschip en een boei in het water. De startrichting is zoveel mogelijk tegen de wind in. Mogelijk moet u als eerste boei B ronden. Dit wordt dan aangegeven op de banenkaart en u vindt deze boei bovenwinds van de startlijn. Eén minuut voor het 5 minuten sein voor de kajuitklasse wordt er een attentiesein gegeven middels een hoorn. Tijdens het 5 minuten sein klinkt er opnieuw een hoorn. Daarna wordt er elke minuut een bal verwijderd. Tijdens het startsein klinkt opnieuw een hoorn en wordt de laatste bal verwijderd. Dit sein is tevens het 5 minuten sein voor de open klasse. Ook daarna wordt er opnieuw elke minuut een bal verwijderd. Tijdens het startsein voor de open boten wordt de laatste bal verwijderd en klinkt de hoorn.

De te varen baan wordt vooraf aangegeven tijdens het palaver of vanuit de volgboot. Heeft u marifoon aan boord, luister dan tijdens de start uit op VHF 88.

(naar boven)

*

Vaargebied

Op zaterdag worden de twee wedstrijden gevaren op recreatieplas Eiland van Maurik.

De baan wordt uitgezet over meerdere plassen waar diverse eilanden en boeien gerond moeten worden. Daarbij komen mooie rakken voor op de grotere plassen maar ook kruisen in de nauwe doorgangen tussen de verschillende plassen.

De tijdrit wordt gevaren op de Neder-Rijn tussen het eiland van Maurik en de dode rivierarm van Wijk bij Duurstede.

Zondag zullen de wedstrijden gevaren worden op de oude rivierarm en Gravenbol bij Wijk bij Duurstede.

(naar boven)

*

Tijdrit

Op zaterdag is de finish van de tweede wedstrijd tevens de start van de tijdrit, hierdoor is er  geen tijdsverlies bij de start. Ook is er een grotere kans dat u vrij vaart van de concurrerende schepen. Uw taak is dan zo snel mogelijk naar de Finish in Wijk bij Duurstede te zeilen. De uitslag van deze wedstrijd – door ons tijdrit genoemd – kan verrassend zijn!

Start, parcours en finish tijdrit:

Na finish van de tweede wedstrijd in Maurik vaart u gelijk door naar de rivier. Vanaf daar met de stroom mee naar Wijk bij Duurstede waar u de dode arm opvaart. Voor de ark van WSV Rijn en Lek wordt middels twee vlaggen de finish van de tijdrit aangegeven. Na het geluidsein bent u gefinisht.

(naar boven)

*

SW

Om alle schepen snel of langzaam een eerlijke kans te geven gebruiken wij het systeem Snelheidsfactor Wedstrijdzeilen afgekort SW. Hoe lager getal hoe sneller de boot zal moeten kunnen zeilen. Een boot met een hoger getal mag langer over de baan doen en kan daarmee toch winnen.

Voorbeeld: Boot 1 heeft een SW factor van 100 en zeilt over één wedstrijd 100 minuten. Boot 2 heeft een SW factor van 115.  Wanneer boot 2 binnen de 115 minuten de zelfde baan weet te varen wint boot 2 van boot 1.

(naar boven)

*

Overnachten van zaterdag op zondag

Wanneer u geen ligplaats heeft bij WSV Rijn en Lek dan kunt u gebruik maken van een gratis overnachting aan de E-steiger. De E-steiger is de binnenste steiger aan de oostkant van de haven. U kunt de boot aan de zuidzijde in langs richting vastmaken.

(naar boven)

*

Captainsdiner, schippersbal en ontbijt

Zaterdag middag begint om 16.00 uur in De Ark een gezellige borrel. Om 19.00 uur wordt het Captainsdiner uitgeserveerd bestaand uit:

  • Boerenkool met worst
  • Kapucijners in peperpiccalillysaus met spek, knoflook
  • Runderdraadjesvlees in jus, augurken, zilveruitjes en mosterd

Op het inschrijfformulier op de website kunt u zich hiervoor opgeven.

Om 20:00 uur begint The Vaults te spelen samen met DJ Anton.

 

Zondag morgen is er om 09.00 uur ontbijt in De Ark.

Wek-service

Op het inschrijfformulier op de website kunt u zich hiervoor opgeven.

(naar boven)

*

Bemanningsbank

Er wordt op dit moment een ‘bemanningsbank’ opgezet, waar opstappers op zoek kunnen naar boten, en schippers kunnen zoeken naar opstappers. Bij de inschrijfformulieren op de website kunt u zich aanmelden als schipper of opstapper. De organisatie gaat na uw aanmelding op zoek naar een geschikte ‘match’.

(naar boven)

*

Wilt u meehelpen?

Om van dit evenement een succes te maken hebben we vrijwilligers nodig. Bent u niet in de gelegenheid om mee te varen en lijkt u het leuk dit evenement van dichtbij mee te maken meldt u zich dan aan als vrijwilliger. Tijdens opbouwen, op het startschip, of als rescue in de volgboot kunt u een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de organisatie. Beschikbaar? Stuur een email naar of bel Vincent Groenen tel. 0343 561940.

Laatste nieuws:
Kijk regelmatig op deze website voor het laatste nieuws en heeft u facebook? Like dan onze Herfstcup-pagina!

Nog vragen
Stuur een email naar: of bel: 0343 561940.

(naar boven)