Wordt deelnemer van onze verenigingsboot!

Altijd al eens willen zeilen in een open zeilboot? Dan is dit je kans!

Om leden en ouders van jeugdleden een laagdrempelige mogelijkheid te bieden om nader kennis te maken met de zeilsport heeft WSV Rijn & Lek heeft een tweedehands verenigingsboot aangeschaft, die in de periode van 1 april tot 1 november alle dagen van de week gebruikt kan worden. Het gebruik wordt geregeld via een reserveringssysteem op deze website.

Er wordt aan deelnemers een bescheiden (jaarlijkse) bijdrage gevraagd in de kosten.

Lees hier de (concept) gebruiksvoorwaardenvoor de Skarl

De boot

Onze verenigingsboot is een open zeilboot, van type Skarl 645, de lengte is 6,45 meter en de breedte is 2 meter, diepgang 0,75 meter. De boot is voorzien van een grootzeil en handige rolfok, zeiloppervlak 17 m2, gewicht 650 kg, ballast 200 kg.

Gebruik en vaargebied

De boot is van het type Skarl, een stevige en stabiele kielboot, geschikt voor 2 tot 6 personen voor dagtripjes. Hij kan recreatief gebruikt worden of ingezet worden om aan zeillessen en lokale wedstrijden mee te doen.

Het vaarwater is het gebied tussen de stuw van Amerongen en spoorbrug van Culemborg. De boot is voorzien van een buitenboordmotor, verplicht aanwezig bij varen op de rivier!

Kosten

Naast de kosten van het lidmaatschap van de WSV kost gebruik van de boot slechts € 75,- per jaar.  Gebruik gaat obv afschrijven: wie het eerst komt het eerst maalt. Nadere spelregels zullen we met elkaar vaststellen indien nodig.

Reserveren wordt gedaan in de planner op deze website. Overleg van de deelnemers onderling gaat via een Whats app groep.

Als u de boot voor de eerste keer wil gebruiken geven wij u uitleg over het gebruik van de boot. We bespreken dan ook uw zeilvaardigheden. Indien gewenst kunnen wij ook zeillessen verzorgen.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • lid van de vereniging en 18 jaar of ouder, of een ouder van een jeugdlid.
  • Zeilvaardigheden vergelijkbaar met het CWO-diploma Kielboot II

(toelichting CWO Kielboot II: geacht worden onder niet te moeilijke omstandigheden te varen op meren en plassen (niet te druk vaarwater, overdag, met voldoende zicht) in een zeilboot met een eigen massa van tenminste 200 kg en een zeiloppervlakte tot 20 m², windkracht tot en met 4 Beaufort.)

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen als gebruiker van deze boot neemt u contact op met de  Commissaris Zeilen.

Wordt deelnemer van onze verenigingsboot!