Watersportvereniging Rijn en Lek

Uitnodiging rondvaart Lunenburgerwaard

Geplaatst op 17-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wilfred ten Heuvel  -  Bron: Provincie Utrecht
Op 9 juni 2022 wordt het project Lunenburgerwaard feestelijk opgeleverd en zullen bestuurders met schoolkinderen een symbolische handeling uitvoeren om het gebied terug te geven aan de natuurlijke bewoners/gebruikers van het gebied. Er is een officieel programma van 09.00 tot 12.00 uur.
 
De provincie bied de leden van WSV Rijn&Lek de gelegenheid om 9 juni mee te gaan met een bootexcursie tussen 12.00 en 13.00 uur op het safarischip De Blauwe Bever om zo de werkzaamheden in het gebied te zien. We mogen namelijk het gebied niet meer inlopen, het is nu rustgebied voor de natuur. Rijkswaterstaat, Utrechts landschap en provincie geven een toelichting op de boot. De Blauwe Bever vertrekt vanaf het aanmeldsteiger bij WSV Rijn en Lek.
 

Ben je geïnteresseerd?

Er kunnen in totaal 50 mensen mee op de boot. Voorwaarde is dat men op de fiets naar de locatie komt, de parkeerplaats van Rijn en Lek wordt gebruikt wordt voor de receptie en genodigden. Er is een verkeersregelaar om te voorkomen dat er op de weg geparkeerd wordt.
Ga je mee? Zorg dan dat je om 12.00 uur aanwezig bent om aan boord te gaan. De rondvaart duurt 45 min, dus men staat uiterlijk 13.00 uur weer bij de fiets op de wal. Er kunnen 50 personen op de boot dus zorg dat je er op tijd bij bent.
lunenburgerwaard