Verhuur verenigingsboot

Altijd al eens willen zeilen in een open zeilboot? Dan is dit je kans!

Om leden en ouders van jeugdleden een laagdrempelige mogelijkheid te bieden om nader kennis te maken met de zeilsport heeft WSV Rijn & Lek heeft een tweedehands verenigingsboot aangeschaft, die in de periode van 1 april tot 1 november alle dagen van de week gehuurd kan worden. Voor een niet commercieel tarief, dus een klein bedrag per dagdeel.

Lees hier de complete huurvoorwaarden

Soort boot

Het is een open zeilboot, een Skarl 645, van 6,45 meter lang en 2 meter breed, diepgang 0,75 meter. Een grootzeil en rolfok, zeiloppervlak 17 m2, gewicht 650 kg, ballast 200 kg.

 

 

Gebruik en vaargebied

De boot is van het type Skarl, een stevige en stabiele boot, geschikt voor 2 tot 6 personen voor dagtripjes. Hij kan recreatief gebruikt worden of gehuurd worden om aan zeillessen mee te doen.

Er mag alleen gevaren worden op de Dode Arm en de Gravenbol. Niet op de rivier!

Kosten

Het huren van de boot kost € 30,- (huur en bijdrage verzekeringsfonds) per dagdeel van 4 uur. Een ochtend is van 9.00 – 13.00 of een middag is van 14.00 – 18.00 uur. Andere tijden zijn mogelijk in overleg, afhankelijk van mogelijkheden voor reservering.

Om de boot te huren, moet hij eerst gereserveerd worden.

Reserveren en betalen

Reserveren kan via de besloten website van de vereniging. (De website biedt de mogelijkheid om een nieuwe inloggegevens op te vragen indien die niet meer bekend zijn.) Betaling vindt plaats door middel van de bij het aangaan van het lidmaatschap aan de vereniging afgegeven SEPA-machtiging.

Klik hier voor de procedure

Als iemand de boot voor de eerste keer huurt, wordt uitleg gegeven over het gebruik van de boot. We bespreken dan ook uw zeilvaardigheden.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • lid van de vereniging en 18 jaar of ouder, of een ouder van een jeugdlid.
  • Zeilvaardigheden vergelijkbaar met het CWO-diploma Kielboot II

(toelichting Kielboot II: geacht worden onder niet te moeilijke omstandigheden te varen op meren en plassen (niet te druk vaarwater, overdag, met voldoende zicht) in een zeilboot met een eigen massa van tenminste 200 kg en een zeiloppervlakte tot 20 m², windkracht tot en met 4 Beaufort.)

Annuleren

Mocht u onverhoopt afzien van reservering, dan kunt u kosteloos annuleren tot een dag voor de reservering.

Annuleren doet u door in te loggen in het besloten gedeelte van de website en dan bij Mijn Rijn en Lek –> Mijn activiteiten te klikken op het kruisje achter de betreffende activiteit.