Ledenwerk

Ledenwerk (voorheen: vrijwilligerswerk), voor leden, door leden

De Watersportvereniging Rijn en Lek wordt gedragen door de vele vrijwilligers die allerlei taken uitvoeren, zoals: bestuur, commissies (ledenadministratie, bardienst, technische commissie, jeugd- en volwassenzeilen, evenementen), havenmeesters en het onderhoud van de clubark, de steigers, het parkeerterrein en het haventerrein. Zodoende kunnen contributie en liggeld zo laag mogelijk houden worden.

We proberen zoveel mogelijk leden enthousiast te maken om mee te doen, we vormen immers samen deze vereniging. Voor leden die geen zin en/of tijd hebben om vrijwilligerswerk te doen bestaat de mogelijkheid dit door een bijdrage af te kopen. Het beste is om in dit geval even contact op te nemen met de secretaris.

Voor alle vrijwilligers van WSV Rijn en Lek geldt een speciale verzekering die door de gemeente Wijk bij Duurstede is afgesloten.

Onderstaand de groepen/commissies waarmee leden hun ledenwerk verrichten. Informatie over deze groepen, eventuele vacatures en contact-gegevens via de secretaris.
Via het besloten gedeelte van de website onder het kopje Ledenwerk – spelregels kunnen leden de spelregels en het afkoopbedrag bekijken. Opgeven voor ledenwerk kan bij de secretaris (zie contactgegevens).

Bardienstmedewerker
De kantine in de ark is het hart van de vereniging. Hier ontmoeten de leden elkaar, gewoon door-de-weeks, tijdens feesten, tijdens door/voor ledenactiviteiten, binnen en buiten het seizoen. De bar is gedurende het hele jaar op bepaalde dagen open. In de winter natuurlijk wat minder dan in de zomer. We kunnen nog barmedewerkers gebruiken.
Coördinatoren: Natas Troost

Elektra en Waterploeg
Een groep leden die op basis van hun vakkennis gevraagd is voor deze groep. Alle (onderhouds)werkzaamheden aan elektra en water wordt door deze groep gedaan.
Coördinator: Kees van Leeuwen

Evenementencommissie
Deze commissie organiseert allerlei activiteiten voor de leden, bijvoorbeeld: viswedstrijd, feestavonden, winterbijeenkomsten, kaartavonden.
Coördinator: Vincent Groenen.

De commissie kan nog enthousiaste leden gebruiken. En ook zijn we nog op zoek naar leden die graag voor losse klussen ingezet worden bij activiteiten die door de evenementencommissie worden georganiseerd, bijvoorbeeld voor het opzetten en afbreken van een feesttent, of voor het ophalen van (BBQ-)spullen.

Groei- en Snoeiploeg
Deze groep zorgt voor een fleurig en keurig aangezicht van de jachthaven. De werkzaamheden beginnen in febr-mrt. Dan wordt het meeste werk gedaan. Ook aan het eind van het seizoen (okt-nov) is veel te doen. Tijdens het seizoen worden de bloembakken onderhouden .
Coördinator: Wilko Tollenaar

Groepenontvangst
Eén van de havenmeesters ontvangen groepen die onze jachthaven aan (willen) doen. Bijeenkomsten van dit soort groepen kunnen onderverdeeld worden in ‘natte’ meetings (groep met boten) en ‘droge’ meetings (bijeenkomsten van watersport gelieerde instellingen). We zijn op zoek naar iemand die tijdens het verblijf van de groep in de haven aanwezig is om een en ander in goede banen te leiden.
Coördinator: Hoofd havenmeesters

Havenmeesters
De gastheer van onze vereniging die passanten ontvangt en hen een ligplaats toewijst. Zij combineren autoriteit en dienstbaarheid in één. Ze hebben bovendien een ruime werkplek met het mooiste uitzicht van Wijk!
Het team zou nog wel uitbreiding kunnen gebruiken.

Motorbootcommissie
Een commissie die de organisatie op zich neemt van een puzzeltocht of een behendigheidswedstrijd. Ook het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over stroom/gas/brandbestrijding etc. en het organiseren van bijvoorbeeld een vaarcursus. Wie heeft zin om hierin mee te helpen?

Poetsploeg

    • Poetsploeg voor binnenkant ark: Naast de vrijwilliger die de dagelijkse schoonmaakbezigheden op zich heeft genomen is er een gezellig groep die zorgt dat de clubark van binnen spik en span is. Op het programma staat bijvoorbeeld: vloer schoonmaken en in de was zetten, de ramen zemen, tafels en stoelen soppen, de voegen en tegels van de douches, etc. De ploeg komt gedurende het seizoen ongeveer 4 keer in actie. De ploeg kan nog wat helpende handen gebruiken.
    • Poetsploeg voor de buitenkant ark: Het werk bestaat uit het zemen van de ramen aan de buitenkant, de binnenkant en uit het schoonmaken van de buitenmuren. Een deel begint om 9.00 uur het andere deel om 11.00 uur
      De ploeg komt 3x in actie (laatste weekend van maart, van juni en van september). We zoeken voor deze ploeg nog vrijwilligers.

Voor beide ploegen is Natas Troost de coördinator.

Steigers en Buitenboelploeg
In de jachthaven is van alles aan onderhoud te doen. Verven, schoonmaken, repareren en meer van die klussen. Deze groep werkt vooral in de 6 weken voor en 6 weken na het seizoen. Enkele klussen worden ook tijdens het seizoen gedaan. Dit werk is niet voor watjes die zich laten weerhouden door zwaar werk of barre weersomstandigheden.
Coördinator: Wilko Tollenaar

Technisch beheer Ark
Een groep leden die op basis van hun vakkennis gevraagd is voor deze groep. Alle technische (onderhouds)werkzaamheden aan ark wordt door deze groep gedaan.
Coördinator: Henk Peek

Zeillessen
Een groep die met name de jeugdzeillessen verzorgt, welke plaatsvinden in de maanden mei-juni.
Coördinatoren: Marian van den Brink

Zeilwedstrijden
Deze commissie organiseert zeilwedstrijden soms in combinatie met andere omliggende watersportverenigingen en andere zeilactiviteiten. Leden van deze commissie bemensen de rescueboten, en/of zijn EHBO-er, en/of verzorgen de wedstrijdleiding (inschrijven, tijdregistratie, uitslagen berekenen). Hoe groter de groep vrijwilligers hoe meer evenementen georganiseerd kunnen worden. Helpt u mee?
Coördinator: Gerard Hoogewerff