Zeilkamp 2017

Zoals ieder seizoen organiseert de zeilcommissie van watersportvereniging Rijn & Lek ook dit jaar weer een zeilkamp onder het motto leuk en leerzaam, speciaal voor de jeugdzeilers. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 op het eiland van Maurik onder begeleiding van een groep instructeurs van de zeillessen en in samenwerking met Scouting.

Het zeilkamp start op zaterdagochtend om  8.15 uur in de jachthaven van Rijn & Lek. De eigen zeilboten worden daar (zonder bagage)  aan een sleeplijn gelegd en de kinderen stappen dan op de slepende motorboot en worden over het water naar Maurik gebracht. Van de ouders wordt verwacht dat zij een tent en overige bagage per auto naar Maurik brengen en daar samen met de kinderen de tent opzetten.

Dan gaat het kamp echt beginnen. De ouders nemen afscheid en de kinderen beginnen met een kennismakingsspel om elkaar beter te leren kennen. Na het spel eten de kinderen hun zelf meegebrachte lunch op. Daarna wordt er zo veel mogelijk gezeild maar is er ook ruimte voor sport en spel. We raden het dan ook aan om zelf spelletjes mee te nemen (speelkaarten, voetbal).

Avondeten op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag worden door ons verzorgt. Op zondagmiddag om 15.00 uur worden de ouders weer in Maurik verwacht om het kamp te helpen opbreken en de tenten en bagage af te voeren. De kinderen gaan weer op de sleepboten over het water terug naar Rijn & Lek om hun zeilboten op te ruimen. Daar worden ze (+16.30 uur) door de ouders opgehaald.

De kosten bedragen 35 euro per deelnemer en dienen te worden voldaan via een machtiging.

Vanaf 31 mei 2017 gaat u via de volgende link  [naar het inschrijfformulier …]

Meer praktische informatie volgt na inschrijving.

Vragen? Kion van Es (coördinator zeilkamp) 06-17 82 01 11