Watersportvereniging Rijn en Lek

Voorstel Pilot Eetclub Rijn en Lek

Geplaatst op 13-05-2023  -  Categorie: Algemeen

Ons barteam krijgt steeds vaker vragen of er ook gegeten kan worden. Binnen onze vereniging zijn er leden die graag koken en dit ook wel willen inzetten in het belang van de vereniging. Koken door leden voor leden dus. Dit vaarseizoen op de zaterdag avonden, van juni tot half augustus, als pilot.

In mei willen we met leden-koks het plan concreet maken, dus wil je koken? Meld je aan! Wil je helpen serveren of opruimen? Dan ook graag een mailtje naar Vincent Groenen: krabulcsirassimmoc.[antispam].@rijnenlek.nl.

Waarom een pilot Eetclub?

Voor onze watersportvereniging heeft onze clubark een belangrijke meerwaarde. Niet alleen als ontmoetingspunt met prachtige faciliteiten, maar ook voor de verbinding in de vereniging en als een extra inkomstenbron. De activiteiten in het clubhuis om leden te verbinden, een plezierige tijd te laten beleven en ook te laten consumeren hebben voortdurend de aandacht. Een nieuw idee is daarbij een pilot voor De eetclub Rijn en Lek. 

Waarom dit idee?   

Omdat we als barteam steeds vaker vragen krijgen over eten. Hoe leuk kan het zijn als we hier meer kunnen aanbieden dat een bitterballetje, een patatje of een tosti? Binnen onze vereniging zijn er leden die graag koken en dit ook wel willen inzetten in het belang van de vereniging. Koken door leden voor leden. Liefst op inschrijving en dan gedurende de zaterdag avonden in dit vaarseizoen. Nog niet als permanente activiteit. Wel als een pilot om uit te testen of er voldoende belangstelling voor is. 

Werving ledenkoks via nieuwsbrief gestart

Inmiddels is in de nieuwsbrief een uitvraag gedaan wie er mee wil koken, zodat we kookploegjes kunnen maken. We vinden het als barteam superleuk wanneer het mogelijk is dat leden een aantal avonden gezellig in het clubhuis kunnen eten. We hopen op een aantal aanmeldingen van koks voor de Eetclub Rijn en Lek. En natuurlijk ook op veel belangstelling vanuit de leden.

Eenvoudig op te zetten?

Helaas is het aanbieden van maaltijden in een clubhuis niet zo eenvoudig als het lijkt. Voor je het weet ben je gebonden aan allerlei regels. Wat die regels precies voor ons inhouden, zoeken we momenteel nog uit. Wat we al wel weten is dat het eten dat we vanuit de Eetclub Rijn en Lek willen verzorgen niet bewaard blijven. Ook moet het eenvoudig van aard zijn. Dus geen viergangendiner, maar wel een eenvoudige maaltijd die we serveren tussen 16.00 uur in de middag en 20.00 uur in de avond. De prijs willen we graag zo acceptabel mogelijk maken, zo rond de € 12.00 euro voor een maaltijd en andere prijsstelling als het om eenvoudiger eten gaat, zoals een aangekleed broodje of een kopje soep.  Dit heeft te maken met de inkoop van producten die pas kort tevoren gedaan kan worden i.v.m. versheid. Ook speelt er een aspect van onzekerheid bij de inkoop van de ingrediënten voor een maaltijd. We zullen dat met elkaar moeten ervaren in een pilot.

Wat is de werkwijze?

Op dit moment hebben we een kleine vaste kern van enkele mensen die de pilot willen begeleiden en mee willen koken. Als we nog een paar ledenkoks erbij krijgen, kunnen we een plan maken voor de avonden dat er een eetclub is, en welke gerechten we kunnen serveren. We hopen dat vier tot zes ledenkoks zich willen aanmelden. Dan kunnen we van start met de pilot vanaf juni 2023. Het liefst werken we met voorreservering voor een maaltijd om zo de inkoop goed af te stemmen op het aantal eters. We weten dat er in de praktijk ook ruimte moet zijn voor spontaniteit en binnenlopen om wat te eten. Echter: vol is vol. Welke maaltijden we daadwerkelijk mogen serveren zoeken we nog uit.