Watersportvereniging Rijn en Lek

World Cleanup Day 2021

Geplaatst op 18-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wilfred ten Heuvel

World Cleanup Day 2021.

In Nederland is het recordaantal van 41.342 officieel geregistreerde deelnemers, verdeeld over 1574 verschillende acties, op pad gegaan om zwerfafval op te ruimen. Tijdens deze wereldwijde opruimactie gaven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! Lees meer hierover op: https://www.worldcleanupday.nl/ 

WVS Rijn en Lek ook van de partij!

18 September was het weer zover: World Clean Up day 2021! Uiteraard deed WVS Rijn en Lek ook hieraan mee.  De vereniging heeft dit jaar de zwerfafval commissie opgericht om bij te dragen aan een schonere vaaromgeving.  Uiteindelijk genieten we allemaal van schone oever en strandjes tijdens het varen. 

Samenwerking

De werkgroep Opgeruimd Wijk coordineerde dit jaar de World Clean Up day in Wijk bij Duurstede en met succes!  Samen met de Kanovereniging Dorestad, de Scouting Sealions, de vrijwilligers van Opgeruimd en WVS Rijn en lek  hebben we gezamelijk van de wal en vanaf de waterkant de oevers afvalvrij gemaakt. Iedere vereniging naam een gedeelte  van de waterkant voor haar rekening. 

In oktober volgt er nog een opruimronde zodat na afluiting van het seizoen de oevers schoon worden achter gelaten.

Initiatief

Commissie Zwerfafval is een initiatief van Bas van den Brink en sluit goed aan bij de natuurontwikkelingen in het Natura 2000 gebied. Als gebruikers van het vaarwater en de strandjes in de Gravenbol is het belangrijk om bewust te worden van de waarde van de natuur. Het opruimen van je eigen afval lijkt vanzelfsprekend maar kan nog stukken beter. 

Voor vragen of opmerkingen kun je mailen met Bas van den Brink: lavfafrewz.[antispam].@rijnenlek.nl.